boekhouding

Van maandelijkse overzichten tot fiscale aangiftes en jaarrekeningen

"Wij nemen de administratieve taken over en zorgen dat u aan al uw wettelijke verplichtingen voldoet"
Ed van den Heuvel
Eigenaar

De cijfers op een rij

Goed inzicht in de financiële cijfers is belangrijk voor een juiste bedrijfsvoering en om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen. Het is daarom belangrijk om steeds de actuele cijfers en de bijbehorende analyses beschikbaar te hebben. Daarnaast is het goed om inzicht te hebben in en te begrijpen wat de cijfers zeggen. Alleen dan kan de onderneming worden bestuurd op basis van feiten. Van den Heuvel vindt het belangrijk dat je begrijpt wat de cijfers betekenen. Dit is niet altijd even makkelijk als je kennis en specialisme op een ander terrein liggen, vandaar dat wij veel aandacht geven aan dit aspect. Wij maken ook afspraken over de rol van de ondernemer in dit proces. Gestructureerd aanleveren van de administratie verbetert de kwaliteit en verlaagt de kosten.

Rapportages

Analyse & ADvies

Het is goed om regelmatig naar je financiële resultaten te kijken. Kan het beter of anders? En doordat  een professional met je meekijkt kom je soms tot vernieuwde inzichten. Iets waar je zelf niet aan toekomt of misschien niet zo leuk vindt of waar je gewoon wat minder bedreven in bent. Als ondernemer moet je zo ongeveer alles kunnen en dat lukt vaak ook. Trap niet in de valkuil door dat waar je minder goed in bent of wat je minder leuk vindt om te doen minder aandacht te geven. Meten is weten. De basis voor een beter rendement. En zonder inzicht is een verkeerde beslissing zo genomen.

Kostenbesparing

Uit de analyse van de cijfers kan een advies voortkomen om eens naar bepaalde kosten te kijken. Vaak weet je al lange tijd dat je dit eens moet doen maar je komt er gewoon niet aan toe. Door onze ervaring en contacten met diverse aanbieders kan een analyse gemaakt worden welke kosten er voor een eventuele dieper onderzoek in aanmerking komen. Een besparing moet wel serieus zijn. Als een besparing te klein is moet je daar niet te veel aandacht aan besteden. Te denken valt aan:

  • Energie
  • Verzekeringen
  • ICT kosten
  • Lease kosten
  • Administratie- en accountantskosten
  • Bankkosten

We doen dit op een heldere project basis waardoor u weet dat u wat uren investeert en niet zoals vele bureaus werken, dat u gedurende de periode van besparing een groot percentage van uw besparing af moet staan als commissie. Een eventuele overzetting wordt in overleg verzorgd en de besparing is dus geheel voor u.

Financieel Adviseur Utrecht

Jaarrekening en fiscale aangiftes

Vanzelfsprekend stellen wij de formele jaarrekening voor je op die inzicht geeft in de geleverde prestaties en in de financiële positie van jouw onderneming. Uiteraard wordt de jaarrekening ook gebruikt voor de fiscale aangiftes. Fiscale aangiftes; BV, VOF of eenmanszaak, de benodigde aangiftes worden natuurlijk ook door ons verzorgd.