Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Frequently Questions

Veel gestelde vragen en de antwoorden

Hieronder geef ik antwoorden op vragen die vaak door onze relaties over mijn vakgebied worden gesteld.  Omdat dit vast ook leeft bij andere ondernemers hebben we dit overzicht  opgesteld. Daarnaast gaan vragen vaak over hoe ik werk en over de wijze waarop ik met mijn cliënten samenwerk. 

Je moet je boekhouding in principe 7 jaar bewaren. Er zijn uitzonderingen dat dit langer moet maar dit is vooral indien u bedrijfsmatig onroerend goed heeft en nog een paar uitzonderingen. Dan is de bewaartermijn langer. Op de site van de belastingdienst lezen kan lezen waar je je aan dient te houden: klik hier

Je hoeft niet alles op papier te bewaren. Dit mag ook op digitale gegevensdragers. Echter het moet wel volledig en makkelijk toegankelijk zijn bij een controle. Als een controle van de belastingdienst niet het juiste resultaat oplevert ben je zelf verantwoordelijk voor de juiste aanlevering! Je kunt hier afspraken over maken met de belastingdienst.

Ik adviseer dat als je de afschriften  niet print en archiveert om deze in ieder geval elke maand als pdf op te slaan. Meestal kan je maar een beperkt aantal jaren terug bij je bank en als je eens van bank  verandert  kan je na korte termijn niet meer bij de gegevens. Dat realiseert niet iedereen zich, maar is wel lastig als het je overkomt. Dit geldt ook bij beëindiging van je bedrijf. De belastingdienst kan na bijvoorbeeld twee jaar een controle instellen en dan kom je niet gemakkelijk meer bij je gegevens terwijl je daar wel  verantwoordelijk voor bent.

Je dient zelf te zorgen voor een adequate backup. Zorg dat je meerdere generaties hebt dus niet telkens je laatste backup overschrijven. Zorg ook dat je een backup buiten je bedrijf hebt, bijvoorbeeld in de cloud. Als je dan een calamiteit van inbraak, brand of wat dan ook hebt, dan heb je in ieder geval nog de beschikking over een backup op een veilige plek. 

In één woord: partnership. De basis is natuurlijk vertrouwen, openheid en eerlijkheid. Hoe meer inzicht wij hebben in hoe onze relatie wil ondernemen en welke risico’s hij wel of niet wil lopen, hoe beter wij gerichte adviezen kunnen geven. 

Graag tot je dienst!

Meer weten?

Bel of e-mail voor meer informatie of een vrijblijvende eerste afspraak

Onze kracht in cijfers

0
Tevreden klanten
Samenwerkingen
+
Jaar ervaring
Blogs

Ed van den Heuvel

Tot je dienst

Sluit Menu

Bel mij voor een afspraak