De Eurokever aast op uw geld!

De Eurokever ruimt zoals veel andere kevers de rommel op in uw tuin. Eet bladeren en ander afval en plant zich voort. Niks mis mee. Hij heeft echter een voorliefde voor een speciale lekkernij: euro’s, vandaar zijn naam. Liefst losse biljetten, beetje oud, verkreukeld en vies, die lust hij het liefst. Hij knabbelt aan de randen van uw biljetten en hoe hoger de waarde hoe lekkerder hij ze vindt. Niet ongevaarlijk maar beheersbaar. Hou hem buiten en je Euro’s binnen. Het gevaar zit hem in de symbiose¹, de Eurokever werkt vaak samen met andere roofdieren want zo krijgt hij gemakkelijk toegang tot uw Euro’s. Dan is hij niet meer te houden. Ook niet bij bundels nieuwe bankbiljetten, hij legt zijn eitjes met zijn voortplantingsboor en de larven vreten zich een weg door uw geld. Wilt u het uitgeven dan blijkt het van binnenuit opgevreten en verpulveren de biljetten in uw hand, niets meer waard. In deze serie verhalen waarschuwen wij u voor de belangrijkste partners van de Eurokever. Binnenkort komen ze allemaal voorbij: Blauwe Belastingbeer, Subsidieslang, Leningleeuw, Toeslagentijger, Hypotheekhyena, Inflatie-intkvis, Onkostenoctopus, Budgetbaviaan, Fiscusflamingo, Winstwolf, Verliesvos, Omzetorka, ZZP poema en Startersstruisvogel.

¹sym·bi·o·se (de; v)1(biologie) het samenleven van twee
ongelijksoortige organismen die daar beide voordeel bij hebben

Een serie artikelen over realistische ondernemersdilemma’s uitgelegd aan de hand van dierenmetaforen. Als ik hierbij bepaalde diersoorten beledig of onheus bejegen dan bied ik bij voorbaat mijn excuses daar voor aan. Niet alle species hebben hetzelfde gevoel voor humor heb ik begrepen en ik wil nog wel gewoon met mijn kleinkinderen naar de dierentuin.

Foto van Ed van den Heuvel

Ed van den Heuvel

IB onderneming of BV?

Hoewel de blauwe belasting beer altijd aanwezig is, kunt u wel invloed hebben op wat en wanneer je hem een maaltijd voorzet. De blauwe belasting

Lees verder »