Belastinghistorie en de Eurokever

Belastinghistorie en de Eurokever
Al in de tijd van de Romeinse Keizer Augustus 63v. Christus – 14 na Christus) werd er belasting geheven in de veroverde gebieden. De belasting heette Tributum Soli en was een soort grondbelasting die bewoners moesten betalen. Zowel de geschiedkundigen als Darwinisten vermoeden dat daar de eerste samenwerking tussen belastingheffers en de aaseters zoals de Eurokever tot stand is gekomen.

Evolutie
Sindsdien is het hard gegaan, van de Graafschappen in de Middeleeuwen die belasting hieven op graan, bier en zeep, naar de Fransen als baas in onze Republiek (1795) met hun heffingen naar draagkracht. In de eeuw daarna -onder bescherming van de overheid- vestigde en ontwikkelde zich in Nederland de Blauwe Belasting Beer die al direct in het begin een verbond sloot met de ervaren Florijnkever die later werd omgedoopt in Guldenkever en nu sinds een dikke 20 jaar Eurokever wordt genoemd. Deze veelvraten startten in 1914 met de inkomstenbelasting en scoorden grote hits met de loonbelasting (1964) en de BTW (1969), dit zijn tot de dag van vandaag de belastingen met de hoogste opbrengsten.

 

Plannen en verwachtingen
Anders dan de Reservehamster en de Eurokever, die vaak in de winter een poosje verdwijnen, is de Blauwe Belasting Beer het hele jaar door aanwezig en vraatzuchtig. Het goede nieuws is wel dat hij houdt van plannen en regelmaat en dat daarom zijn eetbuien vrij goed zijn te voorspellen. Als ondernemer is dat een schrale troost maar hiermee kan je wel vervelende zaken, zoals liquiditeitsproblemen, voorkomen. Wij kunnen u helpen door op basis van een goed ingerichte administratie ruim van tevoren uit te rekenen wat u waarschijnlijk moet gaan betalen en wanneer u dit kunt verwachten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.