Zakelijk Financieel Advies

Van financieringsvraagstukken tot overnames

"Wij willen graag op een heldere manier met je communiceren. In duidelijke taal vertellen wat er in die cijfermatige opstelling staat zodat de getallen een betekenis krijgen. Dat is voor ons een uitdaging en voor jou een noodzaak om de juiste beslissingen te kunnen nemen."
Ed van den Heuvel
Eigenaar

Financieel advies

Je zoekt een financieel adviseur die je helder en eerlijk advies geeft over financiële zaken, verzekeringen, pensioenen of een zakelijke financiering. Ik ben gespecialiseerd in zakelijk financieel bedrijfsadvies voor MKB en ZZP’ers. Ik denk met je mee, zodat je inzicht krijgt in wat de financiële gevolgen zijn voor je onderneming, op korte en langere termijn, van de keuzes die je voor ogen hebt.

Luisteren
Ik ben nieuwsgierig naar je verhaal. Ik luister naar je wensen en kijk naar je mogelijkheden. Een advies is voor mij pas goed als je het begrijpt en de gevolgen in de tijd overziet. Zo houd je grip op je financiële situatie. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Zo ontwikkel je een financiële strategie.

Digitale communicatie

Starten of doorgroeien

Financieringsaanvraag
Bij het opstarten of doorgroeien van een bedrijf is een goede financiering onmisbaar. Een financieringsaanvraag vraagt om deskundigheid. Dat weet ik als geen ander, want ik heb tientallen (startende) ondernemers begeleid. Daarom geef ik je graag advies over een zakelijke lening of financiering en wat hiervoor nodig is. In een gesprek luister ik naar je plannen en waar je uiteindelijk naar toe wilt. Ik kijk naar financiële risico’s en denk mee in verschillende scenario’s. Zo krijg je een goed onderbouwd advies en financieringsaanvraag, passend bij je bedrijf en je toekomstplannen.

Liquiditeit

Soms is een bedrijf onvoldoende gefinancierd en kan je liquiditeitsdruk ervaren, terwijl het bedrijf in basis gezond is. Bedrijven hebben vaak veel last van de aflossingsdruk en niet zo zeer van de rentelasten. Het is dan ook belangrijk om met een goed uitgewerkt plan met de financier in gesprek te gaan om hiervoor tot creatieve oplossing te komen. Zo’n plan is noodzakelijk voor financiers om hierover überhaupt met je in gesprek te kunnen of te willen. Vaak is het niet makkelijk om dit plan te maken. Er is of te weinig tijd of er is te weinig ervaring. En intussen blijf je die druk van aflossingen voelen. Wij kunnen je ondersteunen om dit waar mogelijk structureel op te lossen.

Overnames

Als je een bedrijf over wilt nemen of je bedrijf wilt verkopen is dit meestal geen dagelijkse bezigheid voor jou als ondernemer. Het is dan nuttig om pragmatisch de voor- en nadelen inzichtelijk te maken en te bespreken, zodat je beslissing op basis van de juiste afwegingen wordt genomen en rendement op gaat leveren. Dit bepaalt of de overname of verkoop zinvol is. Communiceren in begrijpelijke taal met de ondernemer en de mogelijke derde partij is daarbij erg belangrijk. Wij kunnen de aankoop beoordelen maar indien u wilt verkopen, ook samen met u een prijs bepalen en een aanbieding schrijven. Een potentiële koper wil graag weten wat hij/zij koopt en wat hij of zij ervoor krijgt. Dit is ook van belang wanneer u een bedrijf over wilt nemen. Vaak wordt eerst een geheimhoudings-verklaring getekend door partijen zodat men niet met elkaars gegevens aan de haal gaat, maar als de koop/verkoop gesloten wordt is er meestal ook nog wel wat papierwerk te doen. Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Financiële planning

Steeds meer ondernemers raken overtuigd van het nut en de waarde van een goede financiële planning. In een financieel plan kijken niet alleen naar de korte, maar ook naar de lange termijn. Rekening houdend met meerdere scenario’s. Terugkerende elementen in een financiële planning voor ondernemers zijn:

  • Inkomens- en vermogensplanning
  • Dividendbeleid
  • Pensioenopbouw
  • Testament & Levenstestament
  • Planning van je zakelijke en particuliere belastingdruk
  • Financieringen en hypotheek, zakelijk en privé: aflossen of opbouwen
  • Vermogensstructurering en optimaliseren beleggingen, zakelijk en privé
  • Het plannen van eventuele bedrijfsoverdracht