Business support

Van bezwaarschrift tot contracten

"Wij nemen de onvermijdelijke papierwinkel over. Kun je zelf blijven doen waar je goed in bent: ondernemen en rendement maken!"
Ed van den Heuvel
Eigenaar

Onderneming Starten

Een eigen bedrijf  starten is een hele stap. Het idee is er wel maar wat komt er allemaal bij kijken? Doe je dit als ZZP’er of ga je werken met personeel? Hoe pak je dat aan?

 • Hoe schrijf je een ondernemingsplan?
 • Wat moet daar allemaal in komen en wat heb ik nodig om te kunnen starten?
 • Hoe ontwikkel je een financieringsaanvraag om aan de benodigde financiële middelen te komen?

Als je dat nooit gedaan hebt is dat best moeilijk. Op basis van onze ervaring kunnen wij daarbij helpen. We dagen je uit om over diverse zaken na te denken. Alleen dan kan het een onderbouwd plan worden en is de kans van slagen het grootst, en daar gaat het om. Het wordt uiteindelijk jouw plan! Met een gedetailleerd ondernemingsplan is het ook makkelijker om te volgen of de praktijk in lijn loopt met de plannen en waar er afwijkingen zijn en welke maatregelen nodig zijn. Erg belangrijk om op deze wijze de vinger aan de pols te houden.

Als je dan eenmaal gestart bent krijg je nog met allerlei praktische zaken te maken zoals:

 • Hoe maak ik een correcte factuur en welk BTW tarief moet ik hanteren? Klik hier voor meer informatie.
 • Hoe richt ik mijn administratie in?
 • Als je personeel hebt, hoe werkt een loonadministratie?
 • Hoe regel ik mijn belastingen zodat ik niet plotseling voor verrassingen kom te staan?

Allemaal best complexe zaken waar wij je bij kunnen helpen. Want als je weet waar het over gaat, is het goed beheersbaar. Belangrijk dus om dit van tevoren goed in kaart te brengen en te regelen zodat je een succes kan maken en kan genieten van je eigen bedrijf.

Succes vieren

Franchise

Aansluiten bij franchise formule?
Als je dan toch voor jezelf wil starten kan je er natuurlijk voor kiezen om dit helemaal alleen te doen of je aan te sluiten bij een franchise formule

Wat zijn de voordelen?
Bij een goede franchise organisatie zijn heel veel zaken die je normaal allemaal zelf moet organiseren collectief geregeld.
Denk aan:

 • Website   
 • Marketing
 • Inkoop
 • Software en nog veel meer….

Hoewel je een franchise fee moet betalen kan het zeer de moeite waard zijn om van deze collectiviteiten gebruik te maken. Je werkt daarnaast veelal onder een gemeenschappelijke naam waardoor je beter vindbaar bent door een hogere naamsbekendheid.

Zijn er ook nadelen?
Als je onder een collectief werkt ben je een stukje van je identiteit kwijt. Daarnaast is het zinvol om volgens het concept te werken want anders werkt de collectieve organisatie niet voor je. Je hebt je dus aan bepaalde regels te houden en aan jou om af te wegen of dat opweegt tegen alles zelf bedenken en ontwikkelen i.p.v. met je business bezig te zijn.

Afwegen
Het is dus afwegen of de voordelen opwegen tegen de nadelen en of de voordelen voldoende groot zijn om een franchise fee te betalen. Als de organisatie goed is zou dit natuurlijk het geval moeten zijn. 1+1 moet 3 zijn anders heeft het geen zin.

Ervaring
Door ervaring met de franchisewereld kunnen we behulpzaam zijn om de analyse te maken en de franchise contracten te beoordelen.

Tips voor starters

Het is belangrijk je als starter goed te oriënteren. Op de site van de Kamer van Koophandel is veel op te steken over starters. Ook organiseren zij regelmatig bijeenkomsten voor starters. De moeite waard om eens te bezoeken.

Je hebt als starter met veel zaken te maken. Het is altijd handig om voor bepaalde belastingen een aparte rekening te gebruiken waarop je bedragen kunt reserveren.

Overleg met je financieel adviseur bijvoorbeeld hoe je het beste je af te dragen B.T.W. kunt reserveren. Dit gaat namelijk per kwartaal.

Je krijgt ook te maken met inkomstenbelasting en premie zorgverzekeringswet die je nu in tegenstelling toen je mogelijk in loondienst was nu zelf af moet dragen. Soms komen deze aanslagen pas later maar het is in overleg met je financieel adviseur goed af te stemmen hoeveel je hiervoor apart moet zetten zodat je hier op enig moment niet door in de problemen komt. 

Bij KNAB bank heb je lage kosten voor je zakelijke rekening en kan je gratis een extra rekening aanmaken om je omzetbelasting of inkomstenbelasting op te reserveren zodat je dat niet per ongeluk aan andere zaken besteedt.

Je hebt vaak ineens veel geld op je zakelijke rekening staan. Gebruik echter je zakelijke rekening alleen voor zakelijke uitgaven en niet voor privé uitgaven. Maak maandelijks een vast bedrag over naar je privé rekening zodat je overzicht houdt over deze uitgaven.

Secretarieel

Soms moeten verzoek- of bezwaarschriften worden geschreven. Op een ander moment wil je de gemaakte afspraken duidelijk op papier vastleggen of een overzichtelijke offerte maken. Niet iedereen vindt het makkelijk om een formele brief op te stellen. Indien gewenst kunnen we daar behulpzaam bij zijn. Dit geeft een professionele uitstraling naar jouw opdrachtgevers of relaties.