Business support

Van bezwaarschrift tot contracten

"Wij nemen de onvermijdelijke papierwinkel over. Kun je zelf blijven doen waar je goed in bent: ondernemen en rendement maken!"
Ed van den Heuvel
Ed van den Heuvel
Eigenaar

Starters

Een onderneming starten is vaak niet eenvoudig. Het idee is er wel maar welke stappen moet je nemen? Hoe pak je dat aan?

  • Hoe schrijf je een ondernemingsplan?
  • Wat moet daar allemaal in komen?
  • Hoe ontwikkel je een financieringsaanvraag?

Als je dat nooit gedaan hebt is dat niet zo eenvoudig. Op basis van onze ervaring kunnen wij daarbij helpen. We dagen je dan ook uit om over diverse zaken na te denken. Alleen dan kan het een onderbouwd plan worden en is de kans van slagen het grootst, en daar gaat het om. Het wordt uiteindelijk jouw plan! Met een gedetailleerd ondernemingsplan is het ook makkelijker om te volgen of de praktijk in lijn loopt met de plannen en waar er afwijkingen zijn en welke maatregelen nodig zijn. Erg belangrijk om op deze wijze de vinger aan de pols te houden.

Als je dan eenmaal gestart bent krijg je nog met allerlei praktische zaken te maken zoals:

  • Hoe maak ik een correcte factuur en welk BTW tarief moet ik hanteren? Klik hier voor meer informatie.
  • Hoe richt ik mijn administratie in?
  • Hoe regel ik mijn belastingen zodat ik niet plotseling voor verrassingen kom te staan?

Allemaal best complexe zaken, zeker belangrijk om dit van tevoren goed te regelen en rekening mee te houden.

Ondertekening

Secretarieel

Soms moeten verzoek- of bezwaarschriften worden geschreven. Op een ander moment wil je de gemaakte afspraken duidelijk op papier vastleggen of een overzichtelijke offerte maken. Niet iedereen vindt het makkelijk om een formele brief op te stellen. Indien gewenst kunnen we daar behulpzaam bij zijn. Dit geeft een professionele uitstraling naar jouw opdrachtgevers of relaties.

Tips voor starters

Het is belangrijk je als starter goed te oriënteren. Op de site van de Kamer van Koophandel is veel op te steken over starters. Ook organiseren zij regelmatig bijeenkomsten voor starters. De moeite waard om eens te bezoeken.

Je hebt als starter met veel zaken te maken. Het is altijd handig om voor bepaalde belastingen een aparte rekening te gebruiken waarop je bedragen kunt reserveren.

Overleg met je financieel adviseur bijvoorbeeld hoe je het beste je af te dragen B.T.W. kunt reserveren. Dit gaat namelijk per kwartaal.

Je krijgt ook te maken met inkomstenbelasting en premie zorgverzekeringswet die je nu in tegenstelling toen je mogelijk in loondienst was nu zelf af moet dragen. Soms komen deze aanslagen pas later maar het is in overleg met je financieel adviseur goed af te stemmen hoeveel je hiervoor apart moet zetten zodat je hier op enig moment niet door in de problemen komt. 

Bij KNAB bank heb je lage kosten voor je zakelijke rekening en kan je gratis een extra rekening aanmaken om je omzetbelasting of inkomstenbelasting op te reserveren zodat je dat niet per ongeluk aan andere zaken besteedt.

Je hebt vaak ineens veel geld op je zakelijke rekening staan. Gebruik echter je zakelijke rekening alleen voor zakelijke uitgaven en niet voor privé uitgaven. Maak maandelijks een vast bedrag over naar je privé rekening zodat je overzicht houdt over deze uitgaven.